Botswana 2019 - carole-wildlife.com

FOTO SAFARI NAAR BOTSWANA: WILDLIFE IN OKAVANGO

29 sep 2019 - 09 okt 2019

Waarom op fotografiereis naar Botswana?

Zes onweerstaanbare redenen:

- Botswana is een bijzondere bestemming in Afrika voor spectaculaire encounters met wildlife. Het land herbergt de hoogste concentratie Olifanten ter wereld, het meeste Wilde Honden en één van de negen laatste grote Leeuwenpopulaties. Een belangrijke voor STARLING: het land doet er alles aan om haar kostbare natuurschatten te beschermen. 35% van het land is beschermd natuurgebied. Botswana zet een groot aantal wetenschappers aan het werk om uit te zoeken hoe de bescherming van wildlife en habitats nog beter kan.

- We rijden rond in twee open landcruisers, speciaal uitgerust voor wildlife fotografie. In de wagens kan je bovendien je camera batterijen opladen. De gids weet precies waar en hoe de cruisers te positioneren voor perfecte foto's.

- Hou je klaar voor een panoramavlucht over de Okavango Delta en een bootcruise in de Chobe rivier, speciaal ontworpen voor natuurfotografen. De panoramavlucht is optioneel en niet inbegrepen in de prijs.

- Gids en fotografiebegeleider van dienst is wildlife fotografe Carole Deschuymere. We leren ongelooflijk veel bij van deze ervaren rot in het fotograferen van natuur in Afrika. Het is in Botswana dat het virus van spectaculaire wildlife fotografie haar te pakken kreeg... Wist je dat ze ooit de Africa Geographic fotowedstrijd won?

- We kamperen de hele trip in luxe kampeertenten die doen denken aan heuse hotelkamers: comfortabele, netjes opgemaakte bedden en een eigen badkamer en toilet.

- En ook op culinair vlak worden we door onze safari-chefkok in de watten gelegd.Zo ziet je dag op fotosafari eruit

Alles draait om het spotten en fotograferen van dieren. Het is dan ook 'werken', maar ook echt kicken van zoveel mooie beelden. We worden de hele reis perfect omringd, zodat we ons alleen moeten bezighouden met foto's maken.


Gezonde ochtend

's Ochtends staan we heel vroeg op: om 5 uur. Na het ontbijt zijn we weg, de bush in, op zoek naar wilde dieren. Omdat we elke dag zo intensief bezig zijn, is goed eten belangrijk. Onze safari-chefkok voorziet 's ochtends een gezond ontbijt met ontbijtgranen, yoghurt, toast en koffie of thee. Halverwege de voormiddag houden we koffiepauze in de schaduw van een boom.


Licht lunchen

Soms lunchen we in het kamp en nemen we tijd om na de lunch foto's te downloaden en te bespreken. Vaak picknicken we 's middags onderweg op een idyllische schaduwplek onder een boom.


Een sundowner en lekker diner

Na zonsondergang klinken we met een sundowner (aperitief) en genieten we van een driegangenmenu: soep, hoofdgerecht en dessert.


Even inzoomen: Maun, Khwai, Savute en Chobe

Maun is zowat de safarihoofdstad van Botswana. Van hieruit maken we een 'scenic flight' over de Okavango Delta, een deltagebied even groot als Zwitserland.


De Khwai Rivier is de meest oostelijke van de hele Okavango. Het vele water werkt als een magneet op grote aantallen Olifanten. Ook de kans om hier Leeuwen, Hyena's, Luipaarden en Afrikaanse wilde hond te zien, is hier groot. Zin in een nachtelijke 'game drive' en Genetkat, Springhare of grazende Nijlpaarden te spotten?


Het Savute gebied is moeilijk te omschrijven. Water is hier schaars en de dieren gedragen zich hier daarom erg vijandig ten opzichte van elkaar. Zo liggen Olifanten en Leeuwen hier regelmatig met elkaar in de clinch, iets wat elders op de planeet nauwelijks voorkomt. Leeuwenfamilies zijn hier uitzonderlijk groot, tot wel 40 stuks per groep.


De Chobe Rivier heeft een onwaarschijnlijke concentratie aan wilde dieren. Hier leven meer dan 2000 Zebra's, 4000 Buffels en meer dan 45.000 Olifanten. We doorkruisen het gebied met onze landcruisers en maken hier ook een fotoboottocht, waar we drinkende dieren en soms zelfs zwemmende Olifanten op de gevoelige plaat kunnen vastleggen.

Fotosafari Botswana: accommodatie en vervoer

Luxetenten met eigen badkamer en toilet vormen ons logies! In the middle of nowhere, maar toch alle comfort (en zelfs een tikkeltje luxueus te noemen). Twee open landcruisers vervoeren ons door de natuurparken. We maken één boottocht en er is de gelegenheid om één keer een panoramische helicoptervlucht te maken (optioneel, meerprijs 500 USD per persoon). De internationale vluchten zijn niet inbegrepen bij deze reis, maar van zodra er gegarandeerd vertrek is doen we een vrijblijvend voorstel voor een passend vluchtschema. Iedereen is vrij om zelf vluchten te boeken, op voorwaarde dat het richtuur voor aankomst en vertrek wordt gerespecteerd. Hou er rekening mee dat de gids Carole al ter plaatse zal zijn, en niet mee vliegt met de groep bij de heenreis. Ze zal jullie uiteraard wel staan opwachten bij aankomst in de luchthaven.


Prijs

De prijs van deze reis hebben we ingesteld op een kleine groep, zodat de reis al bij 4 deelnemers kan doorgaan. Bij meer dan 6 deelnemers kunnen we de prijs laten dalen, iedereen die ingeschreven is krijgt de meerprijs terug: 4 tot en met 6 deelnemers: 7350 euro per persoon 7 tot en met 8 deelnemers: 7050 euro per persoon


Is deze fotografiesafari naar Botswana iets voor jou?

Ben je een beginnend natuurfotograaf? Of net een gevorderde fotografiekenner die Botswana nog op het verlanglijstje heeft staan? In beide gevallen ben je welkom op deze leerrijke trip. Carole voorziet individuele begeleiding en geeft ook in het kamp feedback en tips om je beelden 'af' te maken.


Klimaat en kleding

Lichte kleding (zowel in gewicht als kleur) is belangrijk tijdens deze trip. Voorzie voldoende bescherming tegen de zon (hoed, zonnecrème,...). Pak een lichte, soepele reistas die niet zwaarder is dan 20 kg. Geen nood: op safari kan je je kleren laten wassen! Enkele weken voor vertrek ontvangen de deelnemers nog een uitgebreide informatie fiche met alles wat je moet weten voor een zorgenloze reis.DAGINDELING


29/09  Maun - namiddag scenic flight (optioneel), overnachten in lodge


30/09  Transfer naar Khwai, wildlife kijken en fotograferen


01/10  Hele dag in Khwai 02/10 Hele dag in Khwai


03/10   Vroeg vertrek naar Chobe National park, overnachten in Savute.


04/10   Wildlife kijken en fotograferen in Savute


05/10   Hele dag in Savute


06/10   Vroeg vertrek naar het noordelijke deel van Chobe national park, overnachten aan de Chobe rivier


07/10   Wildlife kijken en fotograferen in Chobe


08/10   Wildlife kijken in Chobe, namiddag Pangolin boottrip


09/10   Na een laatste ochtenddrive - Kasane Het programma is flexibel en kan wijzigen in functie van betere fotografische omstandigheden, weersomstandigheden, etc.Indien u deze reis wenst te boeken, gelieve een mail te sturen naar info@carole-wildlife.be of info@starlingreizen.be

Photos

Powered by SmugMug Log In