Mana Pools 2016 Dutch - carole-wildlife.com

Mana Pools 2016

Voor Nederlandstaligen


23 september - 2 oktober 2016

Mana Pools National Park ligt aan de machtige Zambezirivier bij de grens met Mozambique. Het park is beroemd om zijn grote populatie olifanten, nijlpaarden en krokodillen. De waterpoelen, open grasvlakten en verschillende soorten bomen vormen een uniek ecosysteem, dat veel wild aantrekt. In het droge seizoen is Mana Pools een van de wildrijkste natuurgebieden van Zimbabwe, waar buiten de Big Five, ook nog hyena's, cheeta's en andere wilde dieren voorkomen. U kunt er ook de zeldzame wilde hond vinden. Het park heeft ook een bonte wereld van watervogels.

De omgeving heeft een bijzondere atmosfeer. Vanuit het kamp kunt u genieten van het uitzicht op grasvlaktes, waar zich buffels en families wrattenzwijnen bevinden. In het water hoort u regelmatig het geknor en geblaas van nijlpaarden. Vlak achter u wandelt onhoorbaar een olifant voorbij. In de verte hoort u de typische schreeuw van de visarend, vanuit de bomen klinkt het luide, monotone tsjirpen van cicaden. Een betoverende plek.

Het park is door de Verenigde Naties uitgeroepen tot Werelderfgoed. Alleen in Mana Pools National Park kan een mens echt onderdeel van de brute Afrikaanse natuur worden. Tijdens de wandelsafari’s voel je dierlijke instincten opkomen. Je ruikt de olifanten voor je ze ziet. Je hoort het zachte gespin van een luipaard in de buurt. Al je nekharen staan overeind.

Het is bijna onmogelijk om de diversiteit aan flora te omschrijven.  Van grote Mahoniebomen tot het  bos met Acacia Albida's, waar het licht doorfiltert en zo een magische sfeer creëert. 

Wat Mana Pools zo speciaal maakt voor fotografie, is het feit dat je uit de wagen kan, met gids uiteraard, om zo dichter naar de dieren toe te stappen.  Je kan er op je buik liggen om een extra laag standpunt in te nemen, of een spoor volgen om bijvoorbeeld de wilde honden te vinden terwijl ze jagen. 

Mana Pools

We verblijven in een privé kamp, gelegen langs de Zambezi, met grote canvas tenten.  Elke tent heeft een ensuite douche en toilet.  We krijgen dagelijks heel lekkere maaltijden voorgeschoteld, aan een lange tafel in de bush.  Niet verschieten als er een olifant bij komt staan... 

Prijs :  4800 euro

inbegrepen:

- alle campsite overnachtingen in Mana pools, op basis van het delen van een twee persons luxe canvas tent.

- alle maaltijden en drankjes tijdens het verblijf in Mana pools

- transfer van luchthaven naar het park en terug met klein vliegtuig

- parkbezoeken/toegang

- fototechnische ondersteuning

- fotobesprekingen

- zeer ervaren en gecertificeerde gids

- natuurfotografie tips en trics


Niet inbegrepen:

- vlucht naar Harare, Zimbabwe

- alle uitgaven in Harare

- uitgaven van persoonlijke aard

- reis en annuleringsverzekering

- fooien

- Zimbabwe visa


Min. 5 personen Max. 6 personen


Indien u wenst te boeken, gelieve mij te contacteren op info@carole-wildlife.com , of via www.starlingreizen.be


Photos

Powered by SmugMug Log In