Mana Pools 2019 nederlands - carole-wildlife.com

Mana Pools foto safari 2019

Voor Nederlandstaligen


15 oktober 2019 - 24 oktober 2019


€ 4950

Ben je al ooit op safari geweest? Denk je dat je het al allemaal gezien hebt? Think again! Mana Pools zal je de ultieme safari laten beleven. Nog nooit was je zo dicht bij de dieren, nog nooit was je zo één met de natuur. Van olifanten rond je tent, tot wilde honden die een prooi vangen voor je neus… en je beleeft dit allemaal te voet! Dit is de droom van iedere fotograaf. Wild kunnen benaderen en een laag standpunt innemen. Jezelf kunnen positioneren waar je wil om de beste foto te maken… Om dan nog maar te zwijgen van het magische licht. Mana Pools is in het droge seizoen één van de rijkste natuurgebieden van Zimbabwe. Olifanten, leeuwen, luipaard, wilde honden, hyena’s en cheetahs, hippo’s en een ongelofelijke variëteit aan vogels, teveel om op te noemen. Om nog maar te zwijgen over de kleurrijke watervogels!

Mana Pools: een magisch oord

Iedereen spreekt over Mana Magic. Wat bedoelen ze daar nu mee? Ten eerste is er het Acacia Albida bos, waarin een mystieke sfeer hangt. Door het stof en het licht heb je een blauwe schijn tussen de bomen, die onaards aandoet. Als je dan nog eens de warme zonnestralen hebt die het bos in een gouden licht doen baden, dan weet je wat ze bedoelen met Mana Magic. De grote Mahonie- en vijgenbomen zijn ook heel indrukwekkend. Het Park is uitgeroepen door de VN tot Werelderfgoed.


Ongeziene fotografische opportuniteiten

Het feit dat je uit de wagen kan, maakt Mana Pools zo speciaal voor fotografen! Je stapt dichter naar de dieren toe, je kan lagere standpunten innemen door op je buik te gaan liggen of je volgt sporen naar de wilde honden terwijl zij aan het jagen zijn. Gedaan met vogelperspectief vanop de jeep.


Ervaren reisgids

Deze fotografiereis wordt begeleid door natuur- en wildfotografe Carole Deschuymere. Carole kent Mana Pools als geen ander en zal je op het juiste moment en in het beste licht naar de mooiste plekjes brengen. Onze kleine groep wordt samen met haar begeleid door een topgids. De lokale gidsen in Zimbabwe worden tot de beste in Afrika gerekend! Carole zal je helpen zowel op technisch vlak als op artistiek vlak. Zo ga je met fantastische beelden naar huis. Over de middag wordt tijd genomen om de foto’s te bespreken en te bewerken.

Tour highlights

maximum 6 deelnemers

een reis volledig in het teken van fotografie

professionele fotografiegids

unieke setting van een comfortabel kamp in de wilde natuur

9 dagen in Mana Pools! Het enige wildpark in Afrika waar je tussen de leeuwen en olifanten op de begane grond, verantwoord kan rond wandelen. tweede locatie met schuilhut langs waterplas

Mana Pools

Accommodatie

We verblijven in een privékamp, gelegen langs de Zambezi, in grote 'canvastenten'. Elke tent heeft een en suite toilet. De douche is apart. We krijgen dagelijks heel lekkere maaltijden voorgeschoteld, aan een lange tafel in de bush. Niet schrikken als er een olifant bij komt staan... We verblijven 7 nachten in het kamp, zo hebben we heel veel tijd om te fotograferen. Elke dag is een nieuw avontuur! Misschien vinden we de 2 Olifanten die op hun achterpoten gaan staan om aan de hoge takken te kunnen, en met wat geluk in prachtig licht. Of wie weet spotten we de Afrikaanse wilde honden in de vroege ochtend terwijl ze aan het jagen zijn.

Elke ochtend trekken we er heel vroeg op uit. Over de middag lunchen we in het kamp, en bespreken we de foto’s. Rond 4 uur gaan we weer op pad. Op dag 8 verhuizen we naar Kavinga kamp, de dieper in de bush gelegen is. Het is een prachtig tentenkamp met uitzicht op een waterplas. Er is een schuilhut van waar je de olifanten kan fotograferen terwijl ze drinken. 


Transport

De internationale vlucht zit niet in de prijs inbegrepen, maar we adviseren op voorhand een vluchtschema dat het best aansluit op de reis, en indien gewenst, kunnen we deze voor je boeken. Het transport van en naar Mana Pools is een busje. In Mana Pools verplaatsen we ons met een open safari-jeep, die ruim is maar we zullen die toch meestal verlaten daar we te voet fotograferen.

Klimaat, kledij en materiaal

In deze periode van het jaar kan het heel warm zijn. Goede aangepaste kledij is dus aangewezen. Degelijke wandelschoenen zijn een must, want we zullen veel rondlopen in het park. Een lichte lange broek is onmisbaar omdat we dikwijls op de grond zitten of liggen, wat niet altijd zo comfortabel is. Lichte shirts of tops, en een lichte trui voor ‘s avonds, of toch zeker een t-shirt met lange mouwen! Breng zeker je digitale reflexcamera, groothoek en telezoomlens, statief of monopod mee. Een bonenzak is ook altijd makkelijk om vanop de grond te fotograferen. Meer informatie volgt een maand voor afreis.


Gedetailleerde reisbeschrijving


Aankomst in Harare op 15 oktober vroeg in de ochtend.  Het busje komt ons ophalen en we rijden naar Chirundu.  De rit door Zimbabwe is al een avontuur op zich. Onderweg stoppen we om iets te eten.  In Chirundu gaan we op een boot en varen op de Zambezi naar Mana Pools. We komen in het kamp aan, in de late namiddag en we genieten van sundowners en een heel lekkere maaltijd. De volgende 7 nachten slapen we in een comfortabel tentenkamp van Mwinilunga safaris, langs de Zambezi rivier. Je voelt je onmiddelijk thuis. 's Morgens staan we vroeg op, drinken een koffietje met een koekje en rijden rond tot we iets vinden om te fotograferen in het mooie ochtendlicht. En dan begint het leuk te worden! We stappen uit de wagen, en gaan fotograferen te voet! Op die manier kunnen we zelf ons standpunt kiezen, volgens het licht. Onze gids zal ons veilig begeleiden om dichter bij de dieren te komen. Rond 10u - 11u gaan we terug naar het kamp voor een brunch. Erna is er tijd om de foto's te bespreken en eventueel wat uit te rusten. Rond 15u30u gaan we weer op pad op zoek naar nieuwe avonturen. Na zonsondergang drinken we een sundowner rond het kampvuur terwijl de kok ons avondmaal klaarmaakt. Op 22 oktober rijden we naar het nieuwe kamp wat meer inlands gelegen is. Kavinga safari camp is heel exclusief, met 5 luxe tenten rond een waterplas. Er is een fotografie schuilhut vanwaar we zowel overdag als na zonsondergang de dieren kunnen fotograferen. Op 24 oktober rijden we het park uit na een laatste game drive. In Harare nemen we de vlucht huiswaarts. OPTIE VICTORIA FALLS Voor degenen die Victoria falls willen bezoeken, kan dit gekoppeld worden aan de reis. Je vliegt dan met een chartervliegtuigje vanuit Mana Pools naar Victoria Falls, waar je kan verblijven in Ilala lodge. Een heel fijne lodge vlak bij de watervallen. Vraag meer info via info@carole-wildlife.com


Gedetailleerde reisbeschrijving

Aankomst in Harare op 15 oktober.  Met het busje rijden we naar Chirundu waar  we op een boot stappen om langs de Zambezi het park in te varen.  Hier zien we onze eerste olifanten en hippo's!  We komen in het kamp aan, en genieten van een zalige avondmaaltijd in de bush. De volgende 7 nachten slapen we in een comfortabel tentenkamp van Mwinilunga safaris, langs de Zambezi rivier. Je voelt je onmiddelijk thuis.


's Morgens staan we vroeg op, drinken een koffietje met een koekje en rijden rond tot we iets vinden om te fotograferen in het mooie ochtendlicht. En dan begint het leuk te worden! We stappen uit de wagen, en gaan fotograferen te voet! Op die manier kunnen we zelf ons standpunt kiezen, volgens het licht. Onze gids zal ons veilig begeleiden om dichter bij de dieren te komen.

Rond 10u - 11u gaan we terug naar het kamp voor een brunch. Erna is er tijd om de foto's te bespreken en eventueel wat uit te rusten. Rond 15u30u gaan we weer op pad op zoek naar nieuwe avonturen. Na zonsondergang drinken we een sundowner rond het kampvuur terwijl de kok ons avondmaal klaarmaakt.


Op 22 oktober rijden we naar het nieuwe kamp wat meer inlands gelegen is. Kavinga safari camp is heel exclusief, met 5 luxe tenten rond een waterplas. Er is een fotografie schuilhut vanwaar we zowel overdag als na zonsondergang de dieren kunnen fotograferen. Op 24 oktober rijden we het park uit na een laatste game drive. In Harare nemen we de vlucht huiswaarts.

OPTIE VICTORIA FALLS

Voor degenen die Victoria falls willen bezoeken, kan dit gekoppeld worden aan de reis. Je vliegt dan met een chartervliegtuigje vanuit Mana Pools naar Victoria Falls, waar je kan verblijven in Ilala lodge. Een heel fijne lodge vlak bij de watervallen. Vraag meer info via contact@starlingreizen.be

Prijs :  4950 euro

inbegrepen:

- alle campsite overnachtingen in Mana pools, op basis van het delen van een twee persons luxe canvas tent. Overnachting en maaltijd in York Lodge

- alle maaltijden en drankjes tijdens het verblijf in Mana pools

- transfer van luchthaven naar het park en terug 

- parkbezoeken/toegang

- fototechnische ondersteuning

- fotobesprekingen

- zeer ervaren en gecertificeerde gids

- natuurfotografie tips en trics


Niet inbegrepen:

- vlucht naar Harare, Zimbabwe

- alle uitgaven in Harare

- uitgaven van persoonlijke aard

- reis en annuleringsverzekering

- fooien

- Zimbabwe visa


Min. 4 personen Max. 6 personen


Indien u wenst te boeken, gelieve mij te contacteren op info@carole-wildlife.com


Photos

Powered by SmugMug Log In